Župan Kolar za Kriške oblizeke

Poštovani,

 

S veseljem očekujemo još jedno izdanje manifestacije „Kriški oblizeki“, koja redovito okuplja velik broj posjetitelja, ali i izlagača, koji iz godine u godinu iznova i nanovo iznenađuju sa maštovitošću spremanja tradicionalnih slastica.

Počašćeni smo što je Krapinsko-zagorska županija lani bila odabrana za partnera ovog hvalevrijednog događanja, koje baš poput „Babičinih kolača“, tradicionalne manifestacije koju već godinama organiziramo na našem području, stavlja naglasak na čuvanje od zaborava, ne samo starih autohtonih recepata, već i bogatu tradiciju, vrijednosti i običaje. Također smo sretni što osim kulturne note, „Kriški oblizeki“ imaju i humanitarni karakter, čime se stvara dodana vrijednost.

Ponosni smo i na činjenicu da je na prošlogodišnjem, 17. izdanju manifestacije, Krapinsko-zagorska županija proglašena laureatom festivala, s obzirom da je obrt Kolači i torte „Tri užitka“ iz Bedekovčine osvojio prvo mjesto u profesionalnoj kategoriji, a Vesna Kunštek, pobjednica 8. po redu „Babičinih kolača“, proglašena jednom od pobjednica u amaterskoj kategoriji.

 

Veselimo se ponovnom susretu u Križu,

 

Željko Kolar

župan Krapinsko-zagorske županije