Prijavna dokumentacija

Dokumentacija
22. FESTIVAL SLASTICA

Križ, subota 7. rujna 2019.

Pozivamo vas da se ponovo prisjetite svih onih čudesnih recepata u kojima iz nekoliko sastojaka nastane prava poslastica. Možda je Vaš prepoznatljivi kolač kojeg ukućani i gosti najradije pojedu raskošna čokoladna torta, možda je to štrudla s jabukama po bakinom receptu, a možda zlevka ili sočni i jednostavni muffin? Pokažite nam Vaše majstorske pothvate u kuhinji, budite hrabri i za natjecanje ili donaciju, ispecite omiljeni kolač! Nije važno da recept bude razvikan, nešto popularno ili “in”, važno je da bude fino i skladno!
Da bi sudjelovali dovoljno je ispeći i pokloniti slanu ili slatku slasticu, kolač ili tortu u primjerenoj količini (primjerice minimalno 1 kg ili puni pleh) i obavezno ispisati recept (obrazac u prilogu). Tada dobivate novu knjižicu recepata i zahvalu, a svi koji poklone više dobivaju i vrijedan poklon naših sponzora! Kolače ne morate rezati. Cilj je prikupiti što više slastica jer sve ide u dobročiniteljsku prodaju na samoj izložbi.

Sve prijavljene slastice ulaze u konkurenciju za vrijedne nagrade. Nagrade će pripasti najljepšim i najukusnijim slasticama, onim sudionicama koje budu najbolje u korištenju namirnica (primjerice ruma, maslaca, čokolade, začina, voća i drugih sastojaka), onima koji budu najoriginalniji, najkreativniji ali i najhrabriji! Kao i svih godina do sada dodjeljujemo i posebnu nagradu, Laureat Mira Todorić. Pratite recepturu koju prijavljujete! Pozivamo vas da kolačem izrazite svoje slastičarsko umijeće i da pritom pečete sa ljubavlju, jer ljubav je sastojak koji imaju svi Kriški oblizeki!
Kriški oblizeki ove se godine održavaju kao ulična manifestacija i zabava za cijelu obitelj, u parku u Križu i dio su programa uz obilježavanje Dana općine Križ. Očekuje Vas puno programa za djecu, „slastičarnica na otvorenom“, štandovi sa slatkim i slanim oblizekima, puno domaćih proizvoda degustacije i radionice!
Molimo Vas da slastice donesete između 10:00 i 13:00 sati, u subotu 7. rujna 2019. u prostorije Villa Noa u parku u Križu gdje će kasnije biti i izložene na samoj izložbi. Stručni sud će ih sve probati i ocijeniti, a u 17:00 počinje program nakon kojeg ćemo proglasiti pobjednike, otvoriti izložbu, diviti se slasticama i kupiti nešto „za doma“!

 

Sve zainteresirane za sudjelovanje na sajmu pozivamo da se prijave (obrazac u prilogu) na mail adresu kriski.oblizeki@gmail.com najkasnije do ponedjeljka 2. rujna 2019. kako bismo svima mogli osigurati besplatnu  poziciju i sve potrebno. Dodatne informacije moguće je dobiti od Roberta, telefonom na broj 099/561-6562.

 

Obrazac za prijavu preuzmite ovdje!

Vaš DND tim za Vatrene kriške oblizeke!