Župan Kožić za Kriške oblizeke

grafika_srce

Dragi čitatelji,

KriškiOblizeKozic_mala

 

cijenjeni ljubitelji „oblizeka“,

miris domaćih kolača podsjeća na toplinu doma, a upravo su male tajne i kulinarski trikovi iz bilježnica naših baka i mama glavni sastojak u njihovoj pripremi.

Bez obzira jeste li ljubitelj modernih slastica ili više uživate u onim tradicionalnim, listajući stranice koje su pred vama uživat ćete u brojnim receptima, maštovitim dekoracijama i savjetima kako tim istim slasticama osvojiti ukućane i drage goste.

Bez obzira na sljedove jela uvijek nekako nestrpljivo iščekujemo desert. Ne bez razloga jer upravo nam upravo on izmami osmjeh na lice. Svojim izgledom, okusom i samom pojavom izaziva val oduševljenja. Baš kao i slastice koje nas već dvadesetak godina oduševljavaju na jednom od najstarijih gastronomskih festivala u „Lijepoj našoj“, na tradicionalnim „Kriškim oblizekima“.

Ono što „Kriške oblizeke“ čini posebnima je humanitarna nota te entuzijazam i posvećenost volontera i članova društva Naša djeca koji prikupljena sredstva od prodaje slastica usmjeravaju na podizanje kvalitete života djece u općini Križ. Upravo to je motiv da, ako još niste, posjetite „Kriške oblizeke“ jer osim što ćete uživati u slasticama te se mirisima i okusima vratiti u djetinjstvo, djeci u Križu ćete uljepšati njihovo djetinjstvo.

Pred nama su jubilarni 20. „Kriški oblizeki“ i uvjeren sam da su pripreme za novu izložbu slastica u punom jeku. Kao i do sada žiri neće imati nimalo lagan zadatak odabrati najbolje, baš kao što se i vi nećete nimalo lako odlučiti koji ćete od recepata pred vama prvi isprobati. Jedno je sigurno, u tome ćete uživati svi, baš kao i brojni zadovoljni gosti i posjetitelji okupljeni oko „Kriških oblizeka“.

Neka vam je svima u slast!

 

Župan
Zagrebačke županije
mr.sc. Stjepan Kožić