Sajam obrta, rukotvorina i OPG-a

Sajam obrta , rukotvorina i OPG-a ( Dokumentacija )

Poštovani,

Koristim ovu prigodu da Vas izvijestim o održavanju 19. Festivala slastica „Kriški oblizeki“ pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije. Riječ je o dobročiniteljskoj, turističko gastronomskoj manifestaciji koju organiziraju volonteri udruge za djecu „Društvo naša djeca“ Križ još od 2004. godine.

„Kriški oblizeki“ postali su najveća i najstarija slatka gastronomska manifestacija u Hrvatskoj koja okuplja amatere slastičare iz gradova i općina sa područja središnje Hrvatske usmjeravajući pozornost na zaboravljen prostor, običaje, nasljeđe, gospodarstvo, ljude i mogućnosti. Festival je i manifestacija velikog srca i dobrote jer se svake godine skupljaju sredstva koja se usmjeravaju za rad sa djecom u udrugama ili ustanovama.

Na Festivalu slastica pravo sudjelovanja ostvaruju svi pojedinci koji ispeku i poklone slasticu. Izložbu prati stručni ocjenjivački sud kojim predsjedava naša moslavčanka Božica Brkan, vrsna novinarka i nagrađivana književnica. Kroz festival otvaramo priliku posjetiteljima da se iskušaju o spajanju raznih slatkih kombinacija i stvore svoj unikatni kolač, ali i nauče nešto novo. Ovogodišnja atrakcija je zabavni kulinarski show spravljanja slatke i slane savijače pod nazivom JEDNO TIJESTO-DVIJE ŠTRUDLE! u kojem sudjeluju voditeljske, zabavne i kulinarske zvijezde.

Sajam obrtničkih proizvoda i rukotvorina koji okuplja proizvođače, zadruge, udruge i OPG-eodržava se u sklopu same manifestacije „Kriški oblizeki“ sa ciljem promocije domaćih proizvoda i proizvođača.

Želja nam je da na bogatom sajmu prezentiramo različitost i raskoš ruralnog prostora i stoga Vas s radošću pozivamo da budete dio ove slatke tradicionalne manifestacije koja će se održati

03.09.2016. godine. Sajam počinje od 15:00 sati na prostoru dvorišta osnovne škole“ Milke Trnine“ u Križu. Trajanje je predviđeno do 20:00 sati, a u slučaju lošeg vremena seli se u sportsku dvoranu u sklopu škole.

Kriške oblizeke obilježava i okrugli stol koji govori o ruralnom proizvodu gospodarsko-turističke ponude popularnog naziva“ Domaći proizvod od polja do desertnog stola“ Okrugli stol se održava od 15,00 – 16,00 sati u knjižnici Osnovne škole. Sudionici su LAG Moslavina, HGK, Zagrebačka županija i drugi. Bilo bi nam iznimno zadovoljstvo da se priključite i sudjelujete na okruglom stolu te ukažete na prednosti i potencijale ili eventualne probleme i neiskorištene mogućnosti koje bilježite u svom dosadašnjem radu.

  • 08:00 – 11:00 Prijem slastica
  • 15:00 – 16:00 Okrugli stol: Domaći proizvod od polja do desertnog stola
  • 14:00 – 16:00 Radionica za djecu i roditelje: Moj oblizek
  • 15:00 – 20:00 Sajam obrta, rukotvorina i OPG-ova
  • 17:00 -18:00 JEDNO TIJESTO – DVIJE ŠTRUDLE! Natjecanje u izradi slatke i slane savijače predvode kume festivala Edita Misirić Vrkljan i Danka Derifaj,ocjenjuju šef Branko Ognjenović uz kumove Karmelu Vukov Colić i Željka Krušlina Krušku.

Kroz dobročiniteljski, zabavno kulinarski show vodit će Dražen Kocijan Kocka.

  • od 18:00– 

Otvorenje 19. festivala slastica ˝Kriški oblizeki˝

Župan Zagrebačke županije mr. sc. Stjepan Kožić, pokrovitelj i Danka Derifaj, kuma 19. festivala

Proglašenje pobjednika,

glavna urednica web portala Oblizeki, novinarka i književnica Božica Brkan, predsjednica stručnog suda

Razgledavanje izložbe i prigodna prodaja slastica
Koncert tamburaškog sastava Kriški oblizeki i bogata ugostiteljska ponuda

  • oko 22:00 Vatromet i degustacija kolača

Tijekom dana – zabavni park i bogati sadržaji za djecu,

Tijekom dana veliki broj zabavnih sadržaja za djecu , edukativnih programa za djecu i odrasle , bogata ugostiteljska i promotivna ponuda, puno noviteta, degustacija, nagradnih igara i zabave!

Nadamo se da će naše dugogodišnje iskustvo i prezentirani program biti dobra pozivnica da nam se priključite na slatkom humanitarnom druženju u Križu!

S osobitim poštovanjem, jer DOBRO JE ČINITI DOBRO,

Ivana Posavec Krivec

predsjednica DND-a

Dokumentacija

Dopis sudionicima sajma

DOPIS SUDIONICIMA SAJAM 2016 (PDF)

OBRAZAC PRIJAVE ZA SUDJELOVANJE 2016

UPITNIK ZA SUDJELOVANJE SAJAM 2016. (PDF)